FARE İLAÇLAMA YÖNTEMLERİ
Öncelikler fare ilaçlama yöntemlerinde uygulanacak en önemli şey ortamın keşfi ve netür ilaçlama metodunun uygulanmasıdır.Fare ilaçlama yöntemlerinde birçok ilaçlama sistemi olup bunlardan en fazla sonuç alınan yöntemler aşağda belirtilmişdir.
1. KEMİRGENLERDE İSTASYON :
Profesyonel Fare Mücadelesinde Uygulanan En Yaygın İlaçlama Metodur. İstasyon İsmini Verilen Fare Monitörlerine, Fare İlaçları Yada Zehirleri Yerleştirilir. İstasyonlar Farelerin Girebilecekleri Boyutlarda Olup, Hem Şekli İle Hemde İçersindeki Yemlerin Çekici Özellikleri İle Kemirgenleri Kendisine Çekmektede Ve Fareye Karşı Cezbedici Özellik Taşımaktadır. Ortamda Bulunan Bir Farenin İstasyona Uğramama Şansı Yok Denilecek Kadar Azdır. İstasyonlar Genelde Dolap Veya Petek Altlarına Yada Gizli Yerlere Köşelere Farenin Gezebileceği Yerlere Metrekare Ve Mesafe Göz Önünde Bulundurulup Hesaplanarak Yerleştirlir. Bu İşlem Uzman Ekip Tarafından Uygulanmalıdır. İstasyonlar Yerleştirildikten Sonra ,Hedefimizdeki Farelerin İstasyonlara Uğrayıp Zehirli Yemleri Yemeleri Beklenmektir. Bu Konuda Biraz Sabırlı Olmak Gerekir .Kaliteli Yemler Kemirgenleri Ortalama 2 Gün Sonra İç Kanama Geçirmesiyle Öldürür.Amacımız Zehirlerin Tüketilmesini Sağlamak Olduğu İçin ,Fareler Birbirlerinin Öldüğünü Farkedelerse Zehri Yemezler Yada Kusarak Zehirden Kurtulmuş Olurlar .Bu Yüzden Profesyonel İlaçların Uzun Zaman İçersinde Kesin Öldürme Etkisi Taşıması Gerektirir. Yemi Yiyen Fareler Genelde Ortamda Değil ,Geldikleri Yerde Yuvalarında Ölürler.Bu Şekilde Ortamdaki Fare Probleminden Kurtulunmuş Olunur.Yinde Kontrol Amaçlı Olarak İstasyon İçersindeki Yemler Yenilenme Ve Belli Bir Müddet Ortamda Bulunması Gerekir.Bu Sayede Ortamda İleriye Dönük Fare Üreme Sorunuda Ortadan Kalkmış Olur.
2. KEMİRGENLERDE CANLI YAKALAMA İSTASYONU METODU :
Bu Metodda Canlı Yakalama İstasyonu Adını Vediğimiz İstasyonlar Aynı Şekilde Belli Mesafe Ve Metrekarelerde Yerleştirilir. Canlı Yakalama İstasyonlarında Klasik İstasyon Gibi 2 Giriş Olup, İstasyona Fareyi Cezbedecek Herhangi Bir Yem Yada Bir Gıda Ürünü Bırakılır. İstasyonun İçine Giren Fare Tekrar İstasyonun İçinden Çıkamaz.Canlı Yakalama İstasyonunda Farenin İçeri Girişi Vardır . Ama İçeri Giren Farenin Çıkış İçin İstasyon Kapısına Yöneldiğinde Kapısı Kapanmaktadır. Bu Şekilde Fare Canlı Olarak İstasyona Hapsedilmiş Olunur. Kesinlikle İçerden Çıkamaz . Bu İstasyonun Mekanik Bir Özelliğidir.
3. KEMİRGENLERDE YAPIŞKAN TUZAK METODU :
Bu Metodda İse Kemirgenler Tarafından Çekici Özellik Taşıyan Ve Kendisine Çekme Özelliğiyle Birlikte Özel Koku İçeren Yapış Levhalar Kullanılır .Bu Yapışkan Levhalar Çok Güçlü Yapışkan Malzemelerden Oluşup, Aşırı Çekici Kokusuyla Fareyi İmkansız Denecek Kadar Zordur. Firmamız Tarafından Kullanılan Bu Yapışkanlar Eczanelerde Satılan Yapışkanlardan Olmayıp , Profesyonel İlaçlama Hizmetinde Uzman Ekip Tarafından Kullanılan Yapışkan Levhalardır. Bu Levhalar Genelde Dolap Altlarına , Köşerelere Farenin Gezebileceği Yerlere Metrekare Ve Mesafeler Hesaplanarak Yerleştirilir. Yapışkanlar Aynı Zamanda Tünel Şeklinide Dönüştürülüp, Kemirgen İçine Girdiği Zaman Tamamen Kaçamıyacak Durumdada Uygulanabilmektedir. Bu Metod da Kemirgen Mücadelesinde Olumlu Sonuçlar Alınmaktadır.
4. KEMİRGENLERDE İLAÇLAMA YEM UYGULAMA METODU
Bu Metodda İse Blok Pellet Ve Pasta İsmini Verdiğimiz Kemirgen Yemlerinin Belli Yerlere Direk Açık Bir Şekilde Yada Bir Plastik Tabak İçinde Ortama Bırakılması uygulanmasıdır. Bu İlaçlar Kazandairesi – Kömürlük – Lağam Veya Açık Alanlara İstasyon Kurma İhitmali Zor Olan Yerlerde Direk Olarak Uygulanabilir. Bu İlaçların Tespit Edilmişse Farelerin Geliş Yerlerine , Yuva Deliklerine Direk Uygulanır Ve Kesin Sonuçlar Verir..png)
5 - ULTRASONİK FARE KOVUCU CİHAZLAR
BU CİHAZLAR FARELERİ SADECE ORTAMDAN UZAKLAŞTIRMAK İÇİN ALTERNATİF OLARAK KULLANILAN CİHAZLARDIR .FARELERİ ÖLDÜRME VEYA YAKALAMA GİBİ BİR ÖZELLİKLERİ BULUNMAMAKTADIR.ÇIKARDIKLARI ULTRASONİK SES DALGALARI İLE KEMİRGENLERE KARŞI ORTAMDAN UZAKLAŞMA HİSSİ VERMEKTEDİR.