PERİYODİK İLAÇLAMA VE ÖNEMİ
Bilindiği üzere haşereler devamlı üreme özelliği olan ve 21 gün ara ile yumurta bırakma özelliği taşıyan canlılardır. İlaçlama sonrası her ne kadar ortamdaki haşere böcek sorunu o an için çözülmüş olsa bile , ileriye dönük tehlike devam etmektedir. Ölen haşerelerden arta kalan yumurtalar ve larvalar için ilaçlama hizmetinin devamlı yapılması gerekmektedir. İlaçlama hizmeti sonrası ortamdaki zararlıların ölmesinin akabininde ,haşereler biyolojiközellikleri bakımından yumurtalarını ortama bırakırlar.Haşere yumurtaları biolojik özellikleri bakımından çok güçlü ve dayanıklı bir yapıya sahiptir. yumurta dokusu kabuğu tarafından dış dünyadan gelecek zararlara karşı larvayı korumaktadır.Yumurta zarı ve dokusu kuluçka halindeki haşereyi çoğu kimyasal ve fiziksel zararlara karşı koruyabilecek yapıda olmaktadır. Bu şekilde kuluçka halindeki haşere yumurtalarının , doğaya tekrar yeni bir jenerasyon bırakması muhtemeldir. Sonuç olarak kuluçka dönemi bittikten sonra , haşereler zarı parçalayıp hayata geçmektedir. Yeni dünya ya gelen bu zararlılar henüz Ergin hale gelmeden , yavrulama kabileyeti kazanmadan ilaçlama hizmetinin tekrar yapılması gerekmektedir. Yavru haldeki yeni doğan haşerelere karşı yapılan 2. ilaçlama hizmeti sonucu , 1. Jenerasyonun ilaçlama sonrası bırakmış olduğu yumurtalardan doğan 2. Jenerasyondaki yavru haşereler yok edilmiş olmaktadır.2. Jenerasyondaki haşereler henüz ergin hale ve üreme kabiliyeti kazanmadan ilaçlanmasıyla haşere problemi ve haşerelerin yumurta bırakma problemi tamamen ortadan kalkmış olmaktadır.Bundan sonraki gereken hizmet ise periyodik ilaçlama hizmetinin devam etmesidir.Ortamda haşere problemi olmasa bile ,haşerelerin ürememesi için devamlı ilaçlama hizmetinin yapılması gerekmektedir. Haşereler her zaman ortamlarda üremeye hazır ve çok çabuk çoğalan canlılardır. Herhangi bir ortama herhangi bir gıda ,çöp,atık,eşya veya başka bir canlının hayvanın üzerinde taşınma yolu ile gelebilmektedirler .Haşereler yoğun üreme noktaları ve kaynakları olan wc, lavabo, kanalizasyon gibi yerlerdende yol alarak ortama hemen ulaşabiller.Düzenli ilaçlama yapılmayan yerlerde haşere problemi olma ihtimali her zaman çok yüksektir. Çünkü haşereler zincirleme bir üreme döngüsüne sahip olup ,yapılan bilimselaraştırmalar sonucu bir çift hamaböceğinden 1 yıl boyunca toplam 35000 hamaböceği üreyebilmektedir.

.png)
İLAÇLAMA HİZMETİ
İLAÇLAMA HİZMETİ SONRASI ORTAMDAKİ HAŞERELE SORUNU GİDERİLMİŞTİR. SONRASINDA ÖLEN HAŞERELERİN DOĞAYA YUMURTALARINI BIRAKMALARI GÖZÜKMEKTEDİR.
HAŞERELERDEN ARTA KALAN YUMURTALAR VE 21 GÜNLÜK KULUÇKA DÖNEMLERİ
İLAÇLAMA HİZMETİ ( 21 GÜN SONRA )
YUMURTALARDAN ÇIKAN YAVRU HAŞERELER . HENÜZ ERGİN DURUMA ERİŞMEDİKLERİ İÇİN YAVRULAMA KABİLEYETİ KAZANMAMIŞLARDIR. İLK İLAÇLAMADAN 21 GÜN SONRA OLAN KULUÇKA DÖNEMİNDEN HEMEN SONRA YAPILAN İLAÇLAMA SONRASI YAVRU HAŞERELER YUMURTA BIRKAMADAN YOK OLMUŞ OLURLAR. ORTAMDA HAŞERE VE TEKRAR ÜREMEYE SEBEP OLACAK YUMURTA SORUNU YOK DEİLMİŞ OLUNUR.
ankara ilaçlama firmaları
ankara ilaçlama şirketleri
ikinci ilaçlama hizmeti
21 gün ara ile 2. kez yapılmaı gereken haşere böcek ilaçlaması
neden ikinci kez ilaçlama yapılmaladır ?